Skladniki:
Wykonanie:
Kromki chleba smarujemy maslem i wkladamy do nagrzanego piekarnika na kilka minut (az stana sie chrupiace). W miedzy czasie rozgrzewamy na patelni maslo i wrzucamy rozmrozone krewetki. Smazymy krotko, ok 3-5 minut.Pod koniec dodaje pokrojona natke pietruszki.
Pomidora kroimy w dosc drobna kostke i dodajemy czosnek przecisniety przez praske, bazylie,sol i pieprz. Polewamy oliwa i delikatnie mieszamy.
Na chrupiace tosty wykladamy salatke pomidorowa i kilka krewetek. Dekorujemy swieza bazylia.
- 4 kromki ciemnego chleba z ziarnami (lub inne, ulubione pieczywo)
- 1 duzy pomidor
- 1 spory zabek czosnku
- 3/4 szkl krewetek (gotowanych, mrozonych)
- oliwa
- maslo
- sol
- pieprz
- swieza bazyli i natka pietruszki (lub kolendra)
Wykonanie:
Kromki chleba smarujemy maslem i wkladamy do nagrzanego piekarnika na kilka minut (az stana sie chrupiace). W miedzy czasie rozgrzewamy na patelni maslo i wrzucamy rozmrozone krewetki. Smazymy krotko, ok 3-5 minut.Pod koniec dodaje pokrojona natke pietruszki.
Pomidora kroimy w dosc drobna kostke i dodajemy czosnek przecisniety przez praske, bazylie,sol i pieprz. Polewamy oliwa i delikatnie mieszamy.
Na chrupiace tosty wykladamy salatke pomidorowa i kilka krewetek. Dekorujemy swieza bazylia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz