Skladniki:
- Dynia
- Czerwona cebula
- Czosnek
- Swieza kolendra
- Oliwa
- Parmezan (lub inny ser)
- Sol
- Pieprz
Wykonanie:
Dynie nalezy przekroic wzdluz, wydrazyc ziarna a nastepnie pokroic w plastry. Ulozyc na blasze, posypac cebula pokrojona w piorka, swieza kolendra (ja nie mialam kolendry wiec uzylam lisci curry), polac oliwa i przyprawic sola i swiezo mielonym pieprzem. Piec 15 minut w temperaturz ok 190-200 stopni. Nastepnie obrocic plastry, posypac czosnkiem (ewentualnie polac jeszcze oliwa) i zapiekac kolejne 10 minut.
Podawac posypane serem (najlepiej parmezanem) i swieza kolendra.
pięknie wygląda to połączenie i kolorystycznie i smakowo!
OdpowiedzUsuńPaula w smaku naprawde pycha.Zwlaszcza grzanki maczane w oliwie z tego zapiekania....:)
OdpowiedzUsuń