niedziela, 7 listopada 2010

Surowka z brokulow


Skladniki:

Warzywa:

  • 2 nieduze brokuly z lodygami
  • 1 marchew
  • troszke poszatkowanej czerwonej kapusty (opcjonalnie)

Sos:

  • 1/3 szkl jogurtu naturalnego
  • 1 lyzka majonezu (opcjonalnie)
  • 1 zabek czosnku (przecisnac przez praske)
  • 1 lyzeczka cukru
  • 1 lyzka lagodnej musztardy
  • pieprz, sol
  • koper lub natka pietruszki (opcjonalnie)

Wykonanie:

Wszytkie skladniki sosu dokladnie wymieszac i odstawic. Marchew oraz obrana lodyge brokula zetrzec na duzych oczkach. Rozyczki podzielic na male czastki. Wymieszac wszystkie warzywa z sosem jogurtowym, doprawic.  Surowke odstawic na conajmniej godzine.


1 komentarz: