Skladniki:
- 2 szkl. maki
- 2 lyzeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 3/4 szkl cukru
- 1 lyzka startej skorki pomaranczowej
- 2/3 szkl soku z pomaranczy
- 1/2 szkl oleju
- 2 jajka
Wykonanie:
Wymieszac wszystkie suche skladniki a nastepnie dodac: sok, jajka i olej. Wymieszac wszystko dokladnie. Masa wypelnic papilotki do mauffinow do 3/4 wysokosc. Piec ok 20-25 minut w temp. 180 st.C.
*Przepis orginalny tutaj: http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2008/10/muffiny-pomaraczowe.html
Moja kuchnia pachnie bosko pomaranczami.. A druga porcja muffinek wlasnie sie rumieni w piekarniku :). Wspanialy przepis, niezwykle prosty w wykonaniu. Polecam!
OdpowiedzUsuń